En restaurang i fyra kapitel

Efter succén med Pharmarium, som öppnades sommaren 2013 och vann DN Gulddraken 2015, blev den naturliga följden att vi expanderade. Vi flyttade in till grannlokalen bredvid.
Namnet Ebenist kommer just från franskans  ébéniste - finsnickaren. I våra lokaler hystes nämligen en gång för längesedan under 1700-talet en möbelverkstad och butik i regi av Carl Adolph Grevesmühl. Han var snickaren som bedrev den mest framgångsrika workshopen på Stortorget under sin tid. Det var även han som lät mura in den berömda kanonkulan på hörnet Stortorget/Skomakargatan. Ebenists moderna tolkning av den miljön förverkligades i samarbete med arkitektbyrån Stylt Trampoli och Johan Argus Design.
Köksmästare Daniel Christou leder teamet i köket där nyfikenhet och fokus på det gröna präglar matlagningen. Vinkällaren gästar ett mycket fint utbud av biodynamiska viner. Källarmästare Donald Kazazi hittar rätt matchningar och guidar er genom unika vinförslag till rätt maträtt.
Ebenist är en mötesplats med god mat och dryck för alla. En modern tolkning av det som en gång fanns här.